"Jót s jól! Ebben áll a nagy titok" (Kazinczy)

Hővisszanyerő szellőztető rendszer

A hővisszanyerős szellőztetés lelke a levegős hőcserélő, amit más néven rekuperátornak nevezünk. A rekuperátor működési elve, hogy segítségével a házból kiszívott elhasznált levegő fogja felmelegíteni a házba befújt friss levegőt. A hőátadás ezekben az eszközökben 90% körüli is lehet, tehát nagyon magas a hatékonysága.

A rekuperátor feladata, hogy friss levegővel lássa el azokat a helyiségeket, amelyekbe (például a szigetelés miatt) nem jutna elegendő oxigén.

A rekuperátor egyik nagy előnye, hogy állandóan friss levegőt biztosít a lakásban élők számára, ám a különböző szűrőbetéteknek köszönhetően mindezt por- és pollenmentesen teszi, azaz akkor sem szívhatnánk jobb minőségű levegőt, ha kint tartózkodnánk a szabadban. A szűrők könnyedén kivehetők és tisztíthatók, illetve a csövek is egyszerűen tisztán tarthatók.

A készülék két ventilátorból áll:

  • hőcserélő egységből,
  • a levegő útját biztosító csövekből.

Az egyik ventilátor kifelé szívja az elhasználódott levegőt, a másik befújja a frisset. A készülék lelke a hőcserélő, amely biztosítja, hogy a kimenő levegő a hőjét átadja a bejövőnek. Nagyon fontos, hogy a kimenő és a bejövő levegő nem keveredik, csupán a hőjüket adják át egymásnak! Természetesen a hőcserélés nem működhet 100 százalékosan, de így is csupán néhány fokkal lesz hűvösebb a friss levegő a benti hőmérsékletnél.

Cégünkről

A több mint 25 éves szakmai múlttal és tapasztalattal rendelkező Thermo Szerviz Kft. egy megbízható tüzeléstechnikai és épületgépészeti családi vállalkozás, széles spektrumú szolgáltatásokkal: tervezés, kivitelezés, javítás, karbantartás és üzemeltetés egy kézben egyesítve valamennyi hagyományos tüzelőberendezéstől az alternatív energián át a megawatt-tartományokban működő ipari berendezésekig, hőerőművekig.

Elérhetőségeink

Központ:
6729 Szeged, Szabadkai út 9/e.
Tel./Fax: 62/552-635, 552-636, 552-085
Mobil: 30/2793655
E-mail:
Térkép
Kirendeltségeink:
5600 Békéscsaba, Bartók Béla út 30.
Tel./Fax: 66/448-520
Mobil: 30/279-3663

Tanúsítványok